Optimizare Off-Site SEO

O optimizare Off-Site SEO pentru motoare de cautare implica autoritatea pe care o dobandeste un site in urma practicilor SEO. Aceasta este o parte fundamentala, pentru ca te va ajuta sa iti depasesti competitorii. Pentru a realiza aceasta pozitionare, este nevoie de o serie de activitati de optimizare Off-Site SEO, tehnice si creative totodata.

Un ghid util despre Optimizare Off-Site

Aceste tehnici de optimizare SEO off-site fac un site vizibil online si de asemenea ii creeaza notorietate. Este important sa intelegem ce inseamna SEO si mai ales o optimizare off-site pentru a obtine promovarea in online pe care ne-o dorim. Trebuie efectuata o atenta monitorizare si un raport lunar pentru a vedea si compara rezultate.

 

Pentru o vizibilitate excelenta si pentru castigarea unor pozitii bune in pagina de rezultate Google, un website este nevoit sa aplice tehnici SEO de optimizare off-site, dintre cele mai riguroase. Aceste tehnici SEO sunt de on-page precum si tehnici de optimizare SEO off-page care te vor ajuta sa ajungi cu un pas in fata competitorilor si sa obtii trafic organic pe site.

 

O optimizare SEO on-page este diferita de o optimizare off-page, pentru ca are loc in cadrul site-ului. Pe de alta parte, o optimizare off-site SEO implica sustinerea site-ului web prin diverse metode de linkbuilding. Nu trebuie sa uitam ca strategia de optimizare off-site SEO include acest proces esential de linkbuilding.

Aceasta ramura SEO este la fel de importanta pentru ca, indiferent de cat de bine este realizata o optimizare SEO on-page a unui site web, acesta nu va putea aparea in rezultatele Google. Nu vei putea obtine trafic organic. O exceptie deosebita este aceea atunci cand competitia este extrem de slaba sau chiar inexistenta in mediul online.

 

Prin urmare, este nevoie de o strategie de optimizare off-site SEO buna pentru a obtine trafic organic.

Totodata, o monitorizare si un raport lunar te vor ajuta sa cunosti in ce stadiu se afla campania SEO.

O optimizare off-page este acea optimizare SEO care se ocupa de obtinerea unei cresteri vizibile in motoare de cautare, precum Google. Aceasta presupune dezvoltarea unei colectii de afisari in Social Media, articole, precum si advertoriale care trimit cititorul online catre site-ul web online optimizat prin anumite link-uri.

 

Astfel, se creeaza o strategie de linkbuilding.

Este foarte important sa existe o retea de backlink-uri SEO, care sa ajute la intarirea autoritatii website-ul in motorul de cautare Google.

Toate aceste aspecte conteaza enorm de mult. Poti verifica rezultatele cu diverse tool-uri daca ai o monitorizare regulata si un raport lunar.

Ce este de fapt un backlink?

Un backlink SEO trimite cititorul catre site-ul sursa(site-ul nostru). In acest mod obtineti trafic pe site. Cand vorbim de SEO, vorbim si de o strategie linkbuilding. Scopul principal este acela de a ne intari autoritatea site-ului pentru a-i depasi pe competitori.

Putem spune ca backlink-urile reprezinta o metoda excelenta de legatura intre site-uri web relevante.

Strategia de linkbuilding sustine si procesul de promovare in mediul online. Sau, putem sa ne uitam la backlink-urile SEO ca la niste voturi de incredere. Cu cat un site web se bucura de un numar mai mare de voturi din partea surselor externe, cu atat va capata o importanta mai mare in ochii bot-ului Google.

Poti vedea rezultate reale intr-un raport lunar. Specialistii SEO stiu acest lucru si fac tot ce este posibil pentru o optimizare SEO off-site de succes.

Si, daca acest lucru se intampla, atunci autoritatea si pozitia acestui site web vor creste semnificativ de mult. Prin urmare, atunci cand apelam la o strategie SEO, este foarte important sa alegem o campanie de optimizare off-site extrem de eficienta si un linkbuilding exceptional. 

Campania de SEO off-site trebuie sa puna accent pe calitatea si cantitatea backlink-urilor SEO pentru a face o deosebire considerabila in relatia cu competitorii.

Este esential ca un specialist SEO care face optimizare off-site sa se asigure ca site-ul se face vazut in moduri cat mai variate, fie in social media, fie pe anumite site-uri online de profil, fie pe bloguri partenere. Crearea backlink-urilor SEO pentru o optimizare off-site se poate realiza organic, natural, sau deliberat.

 

Acesta tehnica de marketing SEO se poate realiza prin inscrierea in directoare, prin diverse colaborari, sau prin cumpararea de link-uri online(o practica care nu este tocmai bine vazuta de Google). Ofera numeroase avantaje atunci cand este realizata corect.

Pentru cele mai bune rezultate cu o strategie SEO off-site este nevoie de un specialist SEO experimentat. El va ajuta sa fiti peste competitori folosind tehnici de white seo.

Importanta deosebita a linkbuilding-ului organic

Atunci cand vorbim de SEO, linkbuilding-ul este o etapa foarte importanta care va ajuta sa ii depasiti pe competitori. In momentul in care se realizeaza un profil de backlink-uri SEO, luati in considerare doua aspecte esentiale: autoritatea domeniului si textele ancora. Cere un audit

 

1. Autoritatea domeniului are rol de furnizor in ce priveste link-ul

 

Aceasta autoritate este oferita de profilul de link-uri pe care il are. De aceea, specialistii SEO acorda o atentie deosebita construirea autoritatii site-ului, cand vine vorba de optimizare off-site. Cu o buna strategie de construire si monitorizare a linkbuilding-ului veti avea un boost la avantaj. Un detaliu esential in procesul de optimizare off-site SEO, pentru a ajunge la performante.

 

2. Textul ancora pe care este creat link-ul online

 

Acest text ancora reprezinta expresia-cheie(keyword-ul) pe care vizitatorul online va da click pentru a ajunge pe o alta pagina din site sau din afara sa. Astfel se obtine un trafic excelent pe site, pe care orice business si-l doreste.

Specialistii SEO cunosc acest lucru si tin cont atunci cand creaza o optimizare SEO off-site eficienta. Textul ancora este intotdeauna utilizat in orice strategie de optimizare off-site.

Atunci cand se vrea optimizarea unui articol online cu un anumit cuvant cheie, nu este recomandata crearea unui numar mare de link-uri cu acelasi text ancora. Motorul de cautare Google va penaliza mereu aceste tehnici ca fiind spammy.

Ceea ce trebuie facut pentru cresterea autoritatii unui site web, este sa adaugi link-uri cu sinonime ale cuvantului cheie principal. Aceasta tehnica de optimizare off-site este una care ofera rezultate, mai ales fiindca este tolerata de Google. 

In acest mod, obtineti un trafic mai mare pe site. Totodata, pentru a stii care sunt rezultatele, este nevoie de o monitorizare pe o perioada mai lunga de timp, minim 6 luni.

Reguli de urmat pentru utilizarea textului ancora

  • Atunci cand se aplica o optimizare off-site, este nevoie ca textul ancora sa fie introdus in prima sau ultima parte de articol. O monitorizare permanenta va ajuta sa intelegi de ce acest detaliu este important.
 
  •  Acest text online trebuie sa fie unul extrem de relevant pentru pagina ce se doreste a fi targetata, astfel incat o optimizarea off-site sa fie una de succes.
 
  •  Niciodata textul ancora nu trebuie sa contina mai mult de maxim 6 cuvinte, pentru ca o optimizare off-site SEO sa ofere rezultate excelente, implicit un trafic foarte bun. Atunci cand ne referim la linkbuilding, cuvintele cheie trebuie alese cu grija, daca vrei sa beneficiezi de trafic organic pe site.

Strategii eficiente de linkbuilding

Important de stiut ca strategia de optimizare off-site SEO cea mai buna de linkbuilding trebuie configurata pe baza a doi factori esentiali: tipul de afacere si concurenta site-ului.

Pe baza acestor factori de optimizare SEO off-site, se vor stabili detalii care includ tipul materialelor care pot fi de educare sau de informare, cresterea notorietatii, etc.

 

Toate acestea te vor deosebi de competitori, iar cu strategia de optimizare off-site potrivita vei putea atinge rezultatele dorite. Iata care sunt cele mai eficiente strategii de optimizare off-page SEO de linkbuilding care te vor ajuta sa depasesti competitorii.

 

1. Articole/Advertoriale

 

Misiunea Google este cea de a satisface nevoile utilizatorilor, iar acest lucru implica afisarea rezultatelor relevante atunci cand acestia cauta un anume subiect. Tocmai de aceea, continutul SEO de calitate este esential atunci cand se vrea o optimizare off-site ca la carte. 

Cu cat continutul SEO este mai atractiv, autentic si mai valoros, cu atat potentialul de afisare va fi si el mult mai mare.

 Asadar, pentru o strategie de optimizare off-site excelenta, este nevoie de creare articole calitative.

 

2. Inscrierea in directoare relevante

 

Exemple de direactoare relevante pot fi acele platforme online unde se trimit articole SEO optimizate cu titlu de promovare sau comunicate de presa, cu legaturi SEO catre alte site-uri.

Aceste directoare sunt importante in intreg procesul de promovare si optimizare off-site. Insa, trebuie sa puna la dispozitie doar link-uri SEO de cea mai buna calitate, astfel incat sa fie considerate legitime.

 

Inscrierea intr-un director calitativ trebuie realizata cu un mai mare focus pe atentie de catre un specialist SEO si intr-un ritm cat mai natural posibil. Un raport lunar este de asemenea important. O inscriere incorecta si abuziva va duce la penalizarea site-ului de catre Google.

 

3. Imagini si videoclipuri

 

Imagini si videoclipuri trebuie utilizate in orice campanie SEO de linkbuilding, cu atat mai mult daca este vorba de un business in care vizualul joaca un rol important. Prin urmare, este nevoie de o optimizare off-site realizata cat mai bine. Asa cum ne aduc la cunostinta specialistii SEO, printre cele mai apreciate agregatoare de imagini pentru fotografii se numara Instagram, Flickr si Pinterest.

 

In ceea ce priveste videoclipurile, avem YouTube. In descrierea materialelor utilizate, se va adauga un link SEO catre site-ul pentru care se doreste o optimizare off-site, care va ajuta afacerea. Cu cele mai bune strategii se poate obtine un trafic organic consistent.

 

4. Postari pe retele de socializare

 

Atunci cand se primesc aprecieri si distribuiri pe retelele de socializare, beneficiem de vizibilitate. Semnalele primite din partea Social Media sunt cu siguranta indicatori extrem de importanti pentru notorietate, desi link-urile sunt cu valoare nofollow. 

 

Creeaza naturalete profilului de backlinks, deci pot avea un rol important in strategiile de optimizare off-site.