Local SEO

Un specialist SEO va fi intotdeauna constient de faptul ca SEO local nu trebuie sa lipseasca din strategia de marketing a unui business, pentru rezultate locale exceptionale. Scopul unei strategii SEO local este acela de a imbunatati semnificativ vizibilitatea site-ului companiei respective in cautarile Google, atunci cand se realizeaza o cautare locala.

 

Care este semnificatia strategiei de Local SEO?

Nu exista nici o indoiala ca SEO local poate ajuta foarte mult la promovarea unui business. SEO este un concept extrem de vast si include o multime de tehnici care poate oferi rezultate in planul local si nu numai. Insa, una dintre cele mai bune metode de promovare a afacerilor pe anumita nisa, este local SEO.

 

O strategie local SEO nu ar trebui sa lipseasca din nici o companie.

 

Dar, pentru a obtine o cautare locala buna, este nevoie de un SEO expert, care stie cum sa obtine cele mai bune rezultate atat pe plan local cat si pe plan international. Totodata, orice afacere are nevoie de Google my Business.

 

Ce este local SEO si care este semnificatia acestei strategii?

Local SEO este de fapt un set de instrumente de optimizare. Aceste instrumente de optimizare ajuta business-urile sa isi promoveze local afacerea in cel mai eficient mod posibil, atat produsele, cat si serviciile.

Pentru a oferi cele mai relevante si mai apropiate rezultate locale SEO pentru un local search, Google se bazeaza pe unele indicii cum ar fi link-urile, continutul local, citatiile, si paginile de profil sociale.

 

 

Aceste detalii nu-i sunt necunoscute unui SEO expert. Este nevoie de un profesionist SEO pentru a obtine o o vizibilitate locala satisfacatoare.

Cere un audit Seo

 

Cum functioneaza local SEO?

Functioneaza exact la fel ca toate celelalte cautari pe Google. Atunci cand faci un local search, Google va scana in indexul sau, astfel incat sa furnizeze mai apoi cele mai bune rezultate locale.

De ce este aceasta tehnica diferita? Diferenta este ca Google foloseste un set diferit de factori necesari clasificarii rezultatelor pe care le ofera o cautare locala.

 

Acest set include:

  • Citatia sau informatiile NAP
  • Locatia unde cautarea Google este realizata
  • Prezenta business-ului pe listarea Google My Business
  • Cuvinte cheie pentru optimizare SEO folosite pe profilul GMB
  • Cuvinte cheie pentru optimizare SEO folosite in review-urile online pe care Google le vede
  • De cate ori s-a realizat check-in din acel loc
  • De cate ori s-a dat share pe retelele de Social Media
  • Numarul de stele/recenzii care s-a acordat pentru afacerea respectiva pe Google Maps

 

Ce avantaje ofera implementarea strategiei de local SEO?

Momentul in care un business apeleaza la o strategie de local SEO, se va bucura de rezultate locale exceptionale. Mai jos iti prezentam care sunt aceste rezultate locale SEO:

1. O cautare locala este targetata extrem de bine si ultra-rapid

 

Motivul principal pentru care clientii cauta ceva pe Google la nivel local este acela de a cumpara de la un anumit brand, care sa le indeplineasca toate nevoile. Daca va cauta pe Google un anumit business, atunci cel mai probabil va cauta adresa afacerii respective la nivel local.

Ajuta firmele sa aduca toate aceste informatii utile fix in fata clientilor. O optimizare SEO este importanta in orice business. Indiferent de strategia SEO aleasa, rezultatele vor fi minunate. Asadar, daca ai un business ce vrei sa fie vazut in plan local, alege Google my Business.

2. Concurenta inferioara

 

Lista de competitori va fi destul de restransa, doar din punct de vedere al vecinatatii geografice. Astfel, cu o optimizare SEO se poate obtine destul de repede un rang de clasificare. SEO si Google my Business joaca, fara indoiala, un rol extrem de important.

3. Optiuni de clasificare periferica

 

Acesta este un alt avantaj excelent al local SEO. Iti doresti ca afacerea ta sa se clasifice? Ei bine, pentru a obtine acest rezultat la nivel local, nu este nevoie sa te ocupi continuu doar de continut SEO si backlink-uri SEO. Atunci cand vorbim de optimizare SEO, se mai pot utiliza si unele tactici SEO precum gestionarea citatiilor sau optimizarea review-urilor si Google my Business pentru rezultate locale excelente. Poti cauta pe Google mai multe informatii utile despre acest aspect legat de SEO.

4. Comunitatea te va aprecia si astfel vei avea mai multi clienti

 

Cele mai multe dintre strategiile de optimizare SEO sunt dependente de comunitate. Cu ajutorul SEO, vei avea ocazia sa creezi relatii cu membrii individuali ai comunitatii. In plus, vei crea si relatii stranse cu alte companii locale, fie ele si de SEO. Toate acestea vor ajuta la cresterea semnificativa a rangului SEO si iti vor aduce un numar mai mare de clienti pe plan local si nu numai. Potentialii clienti vor afla de tine din recomandari, si nu neaparat dupa o cautare pe Google.

Pentru ce tip de afacere este potrivit?

Local search este cu siguranta un instrument foarte puternic pentru business-urile mici. SEO si Google my Business ofera rezultate excelente, chiar si atunci cand vorbim de o cautare locala. Trebuie mentionat faptul ca 4 din 5 consumatori foloseste Google pentru o cautare locala foarte buna.

Acest lucru inseamna ca daca o afacere nu este optimizata SEO pentru acest aspect, atunci exista posibilitatea ca aceasta sa piarda aproximativ 80% din clientii potentiali. Putem spune ca este efectiv critic pentru ca o afacere sa ramana relevanta. 

Strategia este potrivita pentru urmatoarele tipuri de afaceri:

 

1. Avocati si firme de avocatura

 

Orice firma de avocatura poate obtine rezultate locale exceptionale daca apeleaza la o strategie seo eficienta. Unul dintre cele mai importante avantaje oferite de optimizarea seo locala este faptul ca motorul de cautare – Google, arata un buton de apel pe telefonul mobil, exact in rezultatele locale ale cautarilor.

Acest lucru inseamna ca in momentul in care un potential client va cauta de telefonul mobil informatia de care are nevoie, acesta va vedea doar rezultate locale SEO relevante pentru locatia in care se afla. O optimizare SEO este indispensabila oricarui business, si la fel este si Google my Business.

 

2. Medici si cabinete medicale

 

Atunci cand o persoana cauta servicii medicale pe Google, se folosesc anumite expresii precum ’’ doctor in apropiere’’. Utilizarea cuvintelor cheie SEO potrivite pe Google, va ajuta cautatorul sa primeasca rezultate SEO locale relevante. Astfel, o strategie locala poate ajuta medicii si cabinetele medicale sa se promoveze in mediul online in cel mai eficient mod posibil.

O optimizare SEO este bine venita pentru a creste semnificativ numarul clientilor care realizeaza o cautare locala. Orice afacere trebuie sa implementeze o strategie SEO, indiferent de ce tip de tehnica de optimizare SEO este vorba. De asemenea, Google my Business joaca si el un rol esential.

 

3. Restaurante si alte unitati de alimentatie

 

Si aceste afaceri pot beneficia de optimizare pe plan local. Cu siguranta o astfel de strategie SEO va oferi cele mai bune rezultate locale si va ajuta la cresterea numarului de clienti. Restaurantele se bucura de cele mai multe avantaje oferite de aceasta strategie de optimizare SEO. Acest lucru se intampla datorita caracterului imediat al recenziilor clientilor.

Daca faci o cautare locala pe Google, vei gasi cu siguranta o multime de recenzii, si astfel iti poti face o idee despre ce inseamna acestea. O campanie de optimizare SEO nu ar trebui sa lipseasca din nici un business. SEO este mai mult decat esential, si un profesionist SEO va face o treaba exceptionala.

 

Creeaza o strategie seo pe plan local

Daca ai parcurs acest tur de optimizare SEO pe plan local, atunci cu siguranta stii care sunt elementele SEO pe care trebuie sa le iei in calcul pentru o optimizare locala eficienta a companiei tale.

 

 

Un profesionist SEO va stii cu siguranta cum sa obtina cele mai bune rezultate locale. Indubitabil, strategia de optimizare SEO nu trebuie ignorata, cu atat mai mult daca detii un business local.

 

 

Implementarea planului de optimizare SEO si Google my Business iti ofera sansa de a fi cu un pas inaintea competitorilor tai. In plus, veniturile vor creste semnificativ de mult, prin atragerea unui numar mare de clienti.

 

Cu o simpla cautare locala pe Google, oamenii te pot gasi. Si, acest rezultat iti poate fi oferit doar de o campanie de optimizare SEO foarte bine pusa la punct.

 

 

Asadar, alege un profesonist SEO care va implementa cea mai potrivita tehnica de optimizare SEO in planul local pentru afacerea ta.